pondelok 29. decembra 2014

Darček z lásky (Noel)

Čas Vianoc nie je len o zemiakovom šaláte či peknej ozdobenej jedličke. K tomuto sviatku jednoznačne patria aj vianočné filmy, ktorých vzniká neskutočné množstvo. Väčšina z nich neurazí, no zároveň ani zvlášť nepoteší. Film Darček z lásky nebol o nič iný. Aj napriek tomu, že sa v ňom objavili také herecké hviezdy ako Penélope Cruz, či Paul Walker sa jednoducho nejaké nedostatky zakryť nedali.

Noel, americký názov tohto filmu sa chcel podobať na rôzne kultové snímky, ako napríklad Love Actually, to sa však s takmer nulovým rozpočtom spraviť nedá (povedzme, že všetky peniaze, ktoré tvorcovia dostali dali na herecké obsadenie). Jednoducho, čo sa týka preprodukcie bol Darček z lásky odfláknutý, čo je vzhľadom na kvalitný námet obrovská škoda. Povedzme však, že réžia bola v dobrých rukách, koniec koncov Chazz Palminteri už predsa niečo natočil, a profesionálnym filmovým tvorcom je od roku 1978. Všeobecne by sme sa však mali zamyslieť, či nechcel režisér len zahrať na city diváka, či nedal do filmu až príliš sentimentálnych prvkov, ktoré by mohli fungovať len na Vianoce. Ako som už však spomenul, počas týchto sviatkov sa toleruje trochu viac, medze sa kladú absolútne inak.

Zdroj: rackcdn.com

Hercom sa však nedá nič vyčítať, drvivá väčšina všetkých, ktorí sa objavili vo filme podala štandardný výkon, keďže ich úlohy neboli napísané tak, aby vynikli. Sám režisér Palminteri si zrejme zahral tú najkomickejšiu postavu, keď stvárnil starého pána, ktorý si myslí, že sa jeho mŕtva žena reinkarnovala do istého mladého policajta, ktorého hral Paul Walker. Ako som už povedal, film mal veľký potenciál, no podľa mňa chyba nastala niekde na strane scenáristov, alebo tvorcov storybordu, vážne to neviem určiť presne.

Fakty
USA, 2004, 93 minút, dráma/romantický
Hrajú: Penélope Cruz, Susan Saradon, Paul Walker, Alan Arkin, Chazz Palminteri, Marcus Thomas, Daniel Sunjata, Victoria Sanchez, Robin Williams a ďalší.
Réžia: Chazz Palminteri
Kamera: Russell Carpenter
Hudba: Alan Menken

Hodnotenie podľa ČSFD55% (ku 28.12.2014)

MOJE HODNOTENIE: 65%

Tomáš Čorej, projekt MeeTee Production & Som recenzista, 2014. Všetky práva vyhradené.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára